Regionale bijeenkomsten Wetenschap en Techniek

In het najaar worden tien regionale bijeenkomsten door het hele land georganiseerd door de Regionale Steunpunten van VTB. Het doel van deze regionale bijeenkomsten is om inspiratie én concrete voorbeelden te geven om scholen te helpen met het vormgeven van wetenschap en techniek in de klas, waarbij wetenschap speciale aandacht krijgt.

 

Uit onderzoek van het Programma VTB blijkt namelijk dat scholen het moeilijk vinden om vorm te geven aan de wetenschap. Nu is techniek redelijk eenvoudig vorm te geven, dankzij de ‘landsbond’ karakter. Maar wat kun je in de klas met wetenschap? Deze vraag staat centraal tijdens de tien regionale bijeenkomsten.

 

Jan Noordam, Procesmanager PO van het Programma VTB: ‘Soms lijkt ‘wetenschap’ in de klas iets moeilijks, maar meestal is het verassend eenvoudig. Wetenschap begint met een vraag en leidt tot een zoektocht naar een antwoord. Als u kinderen de ruimte geeft om hier gestructureerd mee aan de slag te gaan, dan zult u verbaasd zijn over de verrassende resultaten’.

 

Informatie over het programma van de bijeenkomsten zal nog worden toegevoegd. U kunt zich per e-mail alvast opgeven door op de regio van uw keuze te klikken:

Datum                                      Regio                                Lokatie

woensdag 20 oktober 2010

Noord-Holland

lokatie volgt

woensdag 6 oktober 2010  Friesland Fries Congrescentrum te Drachten
woensdag 6 oktober 2010 Limburg ROC Leeuwenborgh te Sittard
woensdag 6 oktober 2010 Gelderland Wageningen Universiteit
woensdag 13 oktober 2010 Zuid-Holland Technische Universiteit te Delft
woensdag 13 oktober 2010 Oost Hogeschool Saxion te Deventer
donderdag 14 oktober 2010 Drenthe en Groningen Auditorium Gasunie Groningen
woensdag 15 september 2010 West & Midden Brabant Louwman & Parqui te Geertruidenberg
woensdag 29 september 2010 Oost Brabant Technische Universiteit Eindhoven